shadow cont muzika, mp3, Kūriniai, Parsisiųsti, Klausytis, Kūrėjai apie projektądiskusijospaieška cont shadow
ieškoti
pic2
vartotojo vardas slaptažodis registruotis
con con
line

Diskusijos

Forumo taisyklės

Forumo dalyvių prašome laikytis tvarkos, nesikeikti, nereklamuoti kitų interneto svetainių ar prekių.

Forumas > Renginiai > Ir vėl Rolando Kazlo „Geležis ir sidabras“!
dpoezijospalepe | 2010-02-23 15:50:37
„Teatro fantomas“ siūlo jau paskutinį kartą šį sezoną pabūti kartu ir į savo gretas vėl kviečia Rolandą Kazlą su monospektakliu „Geležis ir sidabras“, kuris vyks Kauno valstybiniame lėlių teatre, balandžio 23 d. 19 val. Spektaklis pagal poeto Vlado Šimkaus eiles, jau rodytas „Teatro fantomo“ sausio mėnesį, buvo toks populiarus, kad nesugebėjome sutalpinti salėje visų norinčių. Todėl žiūrovų pageidavimu ir sezono pabaigos proga dovanojame dar vieną galimybę jį išvysti. Visi, kurie anąsyk nespėjote arba norite pamatyti spektaklį dar kartą, suskubkite įsigyti bilietus bet kurioje TIKETOS kasoje.


Jei Rolandas Kazlas imasi kurti, tai, kaip pats sako, „užsikrauna sau trigubą naštą“ - tampa ir inscenizacijos autoriumi, ir spektaklio režisieriumi ir aktoriumi. Tokio triūso rezultatą Rolandas ką tik pristatė savo naujausiu spektakliu „Palata“, o prieš jį sekė „Geležis ir sidabras“, kurį ir kviečiame pamatyti.

Kaip sako pats spektaklio autorius, tai turėtų būti „atviras pokalbis su savim ir žiūrovais apie pasirinkimą. Ir kartu – kvietimas. Tarp subirusių durklų, krūvos geležies, šaltų betonų, pilkos kasdienybės ir buhalteriškai suskaičiuotos buities ieškoti, atrasti ir pajausti paslaptingą, silpną sidabro šviesą. Kovoti už tas retas sidabrines minutes. Kartais kovojama einant į potekstę, į tylą....“

Poetą Vladą Šimkų Rolandas Kazlas netiesiogiai įvardija savo sielos broliu, padėjusiu pagaliau atrasti širdžiai artimą poeziją. Simboliška, kad tokį žmogų tebegaubia paslapties skraistė. Teišleidęs 4 didelio populiarumo sulaukusius poezijos rinkinius poetas tiesiog nustojo rašyti eilėraščius ir visą likusį gyvenimą tevertė kitų autorių tekstus. Įvairūs literatūrologai ir talento gerbėjai iki šiol tebesvarsto, tokio poelgio priežastis, o Rolandas Kazlas bando atsakymą rasti interpretuodamas jo eiles.

Vieni lygina Rolandą Kazlą ir Vladą Šimkų kaip itin jautrius, gabius, dėl to artimų sielų kūrėjus, sugebančius virtuoziškai perpinti komiškumą, satyrą ir dramą, kiti negali nepastebėti Rolando Kazlo aktorinio meistriškumo ir užmezgamo ryšio su publika, treti stebisi jau ir keturiasdešimtmetį skaičiuojančių eilėraščių aktualumu. O ką manote Jūs? Galbūt apsilankymas „Teatro fantome“ šįsyk paskatins atrasti poeziją iš naujo?

1
Meniu
įdėti sukurti priminimą
sąrašas sugrįžti į temų sąrašą
Statistika
Viso žinučių 1 iš 1
Viso pamatė 2086
Dabar prisijungę
Įdomybės
eMusic.LT `07. Kiekvienais metais, atėjus pavasariui, sudaromas praėjusių metų geriausių kūrinių bei jų autorių sąrašas.
daugiau
Reklama
line
© 2002-2017 www.emusic.lt - visos kūrinių autorinės teisės priklauso kūrinių autoriams!