shadow cont muzika, mp3, Kūriniai, Parsisiųsti, Klausytis, Kūrėjai apie projektądiskusijospaieška cont shadow
ieškoti
pic2
vartotojo vardas slaptažodis registruotis
con con
line

Diskusijos

Forumo taisyklės

Forumo dalyvių prašome laikytis tvarkos, nesikeikti, nereklamuoti kitų interneto svetainių ar prekių.

Forumas > Muzikos kūrimas > samplinti yra BLOGAI?
funkow | 2009-11-01 22:51:31
Kadangi pastaruoju metu issivyste keletame kuriniu diskusija, vieni supranta, kad samplinti irgi reiskia kurti, o kai kurie neintelektualus zmones teigia, kad tai tera sudas. Visi zinom kokia super-duper muzika buvo 70ais-80ais - daugelis mano favoritu yra is tu laiku disco/funk/soul. Vieniems galbut tas laikotarpis asociajuojasi su rock/metal (kaip be butu gaila, tais laikais tokia muzika buvo gera), bet as samplinu del to, kad megstu ir house, ir funka, ir soula, ir t.t. Buvo vienas komentaras, kad groovas jau sukurtas, ir jo nepakeisi? oi ne. Pilna ziauriai talentingu prodiuseriu, kurie gali is liudnos dainos padaryti bangeri (Moonbootica - June), ir atvirksciai. Nesakau, kad muzika sukurta kaip sakant from scratch yra blogai, toli grazu ne. Braxe, Sedat, Lifelike gali sukurti tokia pacia atmosfera lyg butum samplines. As tik noriu isgirst kodel daugkas peikia ta samplinima? Pagal kai kuriuos asmenis, The Prodigy irgi yra sudas, nes jie pasamplina?
funkow | 2009-11-01 23:18:29
o kodel reikia moket paciam ismokt sugrot?
Real Maumas | 2009-11-02 11:29:17
Manau čia priežasties ir pasekmės klausimas - ar loopas reikalingas tam, kad įgyvendint savo idėja, paįliustruot ją, suteikt kažkokių spalvų, ar priešingai - patikusi svetima muzikinė frazė ir tampa ta idėja. Bet tokiu atveju kyla normalus klausimas - kas idėjos autorius ? :)
mcnys | 2009-11-02 16:30:10
na visu pirma jei kalbetume apie hiphopa tai nesempluoto as jo net ir nenoreciau girdeti.

o atsakant i real maumo klausima, tai manau kad buna ivairiai, pvz legendiniai Photek/Source direct viska dare tik is semplu (semplas ir loopas tai netaspats) taciau nuo originalios ydejos nuklysdavo ant tiek, kad per fuksus galedavai suzonoti kad tai yra is ten ar is ten sempluota...sakyciau ant kiek yra patyres ir megstantis kuryba atlikejas ant tiek ir bus originaliai tas semplas isdarkytas ar patiektas.

o atsakant siaip y bendra klausima, as semplavime nieko blogo nematau...o jei atvirai tai tik atvirksciai matau daug gero, aisku pvz kokiu daft punkus jau atmetu i atmatu kruva, tai nera semplavimas tai jau kurinio pasisavinimas, bet pvz paimkim kokius slowhill http://www.youtube.com/wa tch?v=wSQcAhoTi3I sita gabala ir paziurim ka nusemplavo ir ka padare is sito kurinio http://www.youtube.com/wa tch?v=oghj7y4hluU

tokius semplavimus as uzskaitau ;)
DroneSpirit | 2009-11-02 18:09:49
nesveikas tas slowhilu smotas : )
funkow | 2009-11-02 19:37:17
nu i mcnyo posta, tai tas samplinimas oj oj tikrai nieko ispudingo :) be abejones vieni samplinimo masteriu yra The Avalanches, bet mano favoritais visada isliks Le Knight Club. Vo ten tai kool dalykas :)
funkow | 2009-11-03 00:30:37
siaip as nezinau daft punku gabaliuose visisko ripoffo isskyrus Robot Rock. Ten yra geda :) Ju samplinimas yra ziauriai protingas, ypac tokiuose gabaluose kaip High Fidelity ar High Life, kuris dar nera pilnai isgvildentas (1-2 microsamplai atrasti)
spectral | 2009-11-03 07:49:56
sampling=art

o absoliutus masteris mano manymu yra amon tobin, jo pirmi 4 berods albumai buvo suklijuoti vien tik is perdirbtu samplu is jo paties vinylu kolekcijos;

siai p samplinimas turi tam tikra elementa kurio niekada nepakartosi netgi identiskai igrodamas ta pacia fraze pats. cia tam tikra estetika.
mcnys | 2009-11-03 09:35:30
va va amon tobin, kaip as jy pamirsau, ten jau tikrai menas, dar dadechiau pastaruoju metu islindusi ir greitai ispopuliarejusi flying lotus..

o daft punkai, na su distrosheno unitu kokiu ir multiband kompresorium kogero ir as tokiu bajeriu pridaryciau http://www.youtube.com/wa tch?v=MJPdVVOmbz4


edit: Le Knight Club tai visai nieko tokie, bent su kazkokiais pakarpymais, yra ir padriku darbu bet yra ir tikrai neblogu
aisku senesni ju darbai buvo daug rimtesnis dalykas, bugnu masinos syntikai harwariniai seqvencoriai, yspudingi techno live pasirodymai
mcnys | 2009-11-03 10:25:54
ir taskas :)
Real Maumas | 2009-11-03 10:30:57
Niekas gi to ir neginčija. Klausimas buvo - kur ta riba, kada samplų rinkinį galima pradėti laikyti kūryba. Klausimas išsivystė iš gerb. Funkow pateikto latin stiliaus gabaliuko, kuris iš neįvertintų kūrinių kažkodėl dingo. Va ten su ta riba kažkaip ir buvo neaišku.
Real Maumas | 2009-11-03 10:55:10
rawtary paraše:
riba yra nustatyta įstatymų. perki licenciją ir vartai semplą kiek nori.
---
Ne visai tą ribą turėjau galvoj. Pats sakai "vartai samplą kiek nori". O jei nevartai ?? Va patiko man kokia tai frazė, keturi taktai kokio tai šmoto - jamam, lipinam kokius 20 kartų, ant viršaus moteriškės balselis, nu labai jau mielas, ir melodija tokia čiotka - jamam. Tempus suderinau ir prašom jums fainas gabalas... ai, nu dar paFX'inam biškeliuką, kad neatrodytu, kad visai nedirbta. Ar tai bus kažkokios kūrybinės idėjos įgyvendinimas ?? Va šita riba labai jau slidi, bet kartais netgi iki jos būna tolokai.
Real Maumas | 2009-11-03 11:18:53
Na štai... apie tai ir buvo kalba. Žmogui nepatiko, kad respondentai neįžvelgė jo kūrinyje nieko originalaus, bet priėmė tai kaip asmeninį antausį visai samplavimo technikai.
mcnys | 2009-11-03 14:51:06
o blyn pamenu sita gabala bet net buvau uzmirses kad anas su amen brejku :))) jungle tekno lolz :D
funkow | 2009-11-03 16:11:43
o ko cia progressivo dievas Dziastinas nesireiskia? Kaip jis yra pats sakes, visi artistai kurie samplina yra netalentingi ir sudas :) Tai tada ir The Prodigy, ir Eminem, ir Sugarhill Gang yra netalentingi ir sudai?
Real Maumas | 2009-11-03 16:39:10
funkow paraše:
o ko cia progressivo dievas Dziastinas nesireiskia? Kaip jis yra pats sakes, visi artistai kurie samplina yra netalentingi ir sudas
---
Čia jau, ko gero, kitas kraštutinumas. Samplai, sintezatoriai, skudučiai - tik instrumantas. Esmė - kaip juo groji. Čia būtų tas pats kas sakyti, jog visi bosistai grojantys ibanez'ais - lochai. Kad ir paprasčiausiais šaukštais dažnas iš mūsų tik kopūstynę srėbt mokam, o koks rusų liaudininkas neįtikėtinus ritmus gali ištarškint. Žodžiu - išraiškos priemonė nelabai turi ką bendro su tuo, kas išreiškiama. Blin... :) kaip čia išraičiau.
Hideo | 2009-11-03 22:09:57
As asmeniskai uz bet koki samplinima. Gaminau gabalioka toki, siek tiek semplavau. Perdaviau draugui samplus, jis dar pasemplavo, kitas zmogus dar pasemplavo ir kolkas turim neitiketinai graziai susempluota demo kur nesuprasi ar ten samplinta ar specialiai padaryta. Esu girdejas daug gabalu kur yra samplinama, kartais tai nesveikai veza...

Vienu zodziu mano nuomone samplinti yra gerai jei moki tai padaryt originaliai :)
Holy_Robot | 2009-11-04 20:38:57
ka cia svaigstat ,viskas ira zjbs,tiek *pyp* tiek bibenklint ar dar kaip .. esme rezultatas
funkow | 2009-11-05 22:48:42
Noizzzy paraše:
"Kieciau" vistiek yra sukurt viska nuo nulio. kai pradejau muzika dometis, samplinau, bet tada jausdavausi kaip sudo kruva, o kai pagaminau viska pats... kitoks visai jausmas:))) pilnavertis pasijunti:DD
---
as irgi panasiai jauciuosiu :) bet be normalios klaviaturos nesiruosiu to daryti, nes su tuo piano roll krustis visiskai nesinori
funkow | 2009-11-06 00:16:47
the_dye paraše:
nuo kazko gi reikia pradet:)kodel ne nuo piano roll?
---
na klaviaturos reikia ne tik del to, kad galeciau paspaudinet, bet jeigu jau imciau, tai kaip jau kazkur rasiau Juno 106, ar koki is italo-disco laiku korga (MS20 berods), vst manes visiskai netenkina :) esu bandes kurt ir su piano roll, bet man ten per daug pisnios :)
1 2 3 Sekantis
Meniu
įdėti sukurti priminimą
sąrašas sugrįžti į temų sąrašą
Statistika
Viso žinučių 20 iš 45
Viso pamatė 8693
Dabar prisijungę
Įdomybės
eMusic.LT `07. Kiekvienais metais, atėjus pavasariui, sudaromas praėjusių metų geriausių kūrinių bei jų autorių sąrašas.
daugiau
Reklama
line
© 2002-2017 www.emusic.lt - visos kūrinių autorinės teisės priklauso kūrinių autoriams!