shadow cont muzika, mp3, Kūriniai, Parsisiųsti, Klausytis, Kūrėjai apie projektądiskusijospaieška cont shadow
ieškoti
pic2
vartotojo vardas slaptažodis registruotis
con con
line

Diskusijos

Forumo taisyklės

Forumo dalyvių prašome laikytis tvarkos, nesikeikti, nereklamuoti kitų interneto svetainių ar prekių.

Forumas > Renginiai > 04.14. A.Smilgevičiūtė ir "Skylė" - BROLIAI Kaune
dpoezijospalepe | 2011-03-27 19:57:17
Pirmą kartą Kaune su pilna programa –specialiai „Broliams“ parengtomis, Kaune nematytomis, įspūdingomis video instaliacijomis, dešimties vyrų vokaline grupe ir gausybe profesionalių muzikantų!

„P alėpės muzika“ balandžio 14 d. kviečia pasisemti besąlyginio ir tikro jausmo Tėvynei iš tų, kurie jai atidavė gyvenimą ir pasidalinti su tais, kurie tokio jausmo dar ieško – KTU III rūmuose su programa „Broliai“, skirta Lietuvos laisvės kovotojams – partizanams – atminti, pasirodys Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ su vyrų vokaline grupe.

Pirmą kartą “Broliai” Kaune buvo pristatyti praėjusių metų pabaigoje. Nuoširdus koncertas, kokybiškas ir įspūdingas muzikinis spektaklis, sulaukė audringos gerbėjų reakcijos: ašarų, aplodismentų, daug emocijų. Naujoji grupės “Skylė” programa nepaliko abejingų. Šįkart kauniečiams bus pristatytas pilnasis koncerto variantas – su video instaliacijomis, parengtomis specialiai šiai programai, kurių kauniečiai dar nematė, dainoms pritars dešimties vyrų vokalinė grupė iš choro „Bel Canto“, suteiksianti muzikiniam spektakliui dar daugiau jėgos.

Albumu “Broliai” siekiama įamžinti Lietuvos laisvės kovotojų – partizanų - atminimą. Koncerte skambės naujojo albumo dainos, kurios remiasi autentiška medžiaga – mintimis, kurios išdėstytos Liongino Baliukevičiaus – Dzūko dienoraštyje, kitų kovotojų atsiminimuose, partizaniškų dainų nuotaikomis ir lyrikoje randamais poetiniais įvaizdžiais. Atsiremiama ir į archajinę lietuvių karinę dainą, kur ieškoma kovinės ir pasipriešinimo dvasios užuomazgų. Stengiamasi permąstyti ir surasti šiuolaikinės kartos santykį su šiuo Lietuvos istorijos tarpsniu bei išryškinti nepasidavusio ir kovai nusiteikusio žmogaus dvasią.
Idėja įvilkta į modernią, jaunajai kartai priimtiną muzikos ir poezijos formą. Vengiant plastmasinio skambesio, vyraujančio pop muzikoje, dainos atliekamos gyvais instrumentais. Be tradicinio roko grupei instrumentų sąstato, įtraukti tematiškai artimi instrumentai – akordeonas, lumzdelis, kanklės. Šalia visiškai naujų šiuolaikinių Roko Radzevičiaus, Aistės Smilgevičiūtės ir poeto Rimvydo Stankevičiaus tekstų, buvo sukurta muzika ir keliems autentiškiems partizanų eilėraščiams, sutartinei, kurios melodija neišliko iki šių dienų.

Atlikėj ai:
Aistė Smilgevičiūtė – vokalas
Rokas Radzevičius – akustinė gitara, vokalas
Mantvydas Kodis – akordeonas, klavišiniai
Kęstuti s Drazdauskas – fleita
Jonas Krivickas – elektrinė gitara
Gediminas Žilys - bosinė gitara, kanklės, lumzdelis
Salvijus Žeimys – mušamieji
Vyrų vokalinė grupė (choras „Bel Canto“)

Šviesa: Marius Selevičius
Garsas: Valdas Karpuška
Video instaliacijos: Laurynas Rekys

Kada: balandžio 14 d. 19 val.
Kur: KTU III rūmai, Laisvės al. 13, Kaunas
Bilietai visose TIKETA kasose

1
Meniu
įdėti sukurti priminimą
sąrašas sugrįžti į temų sąrašą
Statistika
Viso žinučių 1 iš 1
Viso pamatė 2799
Dabar prisijungę
Įdomybės
Pirmą kartą šiais metais yra surengtas metų autoriteto rinkimo konkursas. Šiame konkurse dalyvavo visi emusic.lt projekto nariai turintys autoriteto statusą.
daugiau
Reklama
line
© 2002-2017 www.emusic.lt - visos kūrinių autorinės teisės priklauso kūrinių autoriams!