shadow cont muzika, mp3, Kūriniai, Parsisiųsti, Klausytis, Kūrėjai apie projektądiskusijospaieška cont shadow
ieškoti
pic2
vartotojo vardas slaptažodis registruotis
con con
line

Diskusijos

Forumo taisyklės

Forumo dalyvių prašome laikytis tvarkos, nesikeikti, nereklamuoti kitų interneto svetainių ar prekių.

Forumas > Renginiai > 03.11 Grupė "Antis" - Kaune!
dpoezijospalepe | 2011-03-06 09:38:54
Kovo 11-ąją, kai už lango plazdės trispalvės, o miestų aikštėse dundės patrankų salvės už laisvę, Palėpės muzika 21 – ąjį nepriklausomos Lietuvos gimtadienį kviečia paminėti Ryšių istorijos muziejuje su grupe, kuri ironiška šypsena, zombišku užsidegimu, kritiškais tekstais ir aštriu skambesiu paliko neišdildomą įspaudą mūsų valstybės atgimimo kelyje – legendinė grupė „Antis“ sugrįžta į savo gimtąjį Kauną. Ar galėtų būti tam tinkamesnis laikas?

„Anties“, susikūrusios dar 1984 – aisiais kaip naujametinis architektų vakarėlio pokštas, tramplinas į neblėstančią šlovę tapo muzikinis filmas „Kažkas atsitiko“ (1986 m.) bei festivalis “Lituanica’86”. Nuo tada grupė su lyderiu Algirdu Kaušpėdu ne tik pradėjo dėti tvirtus laisvo lietuviško roko pamatus savo tėvynėje, kurių niekas iki šiol nepajėgia išjudinti, bet ir aplankė ne vieną Europos šalį, įvairias teritorijas tuometinėje SSRS, net JAV. A. Kaušpėdo monstro įvaizdis, teatralizuoti šou ir kone atvirai pašiepiama sovietinė realybė tapo tuo kokteiliu, įkvepiančiu vis drąsesnėmis laisvės viltimis gyvenančius lietuvius, bet lyg pipirai deginančiu byrančios SSRS veikėjų nervus.

Po 1990 – ųjų svarbiausiuose šalies įvykiuose sudalyvavusi „Antis“ išgyveno ramesnį laikotarpį, kuomet retkarčiais suspindėdavo keletoje koncertų, bet naujų dainų gerbėjai neišgirdo. Turbūt todėl, kad 2007 – aisiais “Antis” griausmingai sugrįžtų su naujų dainų albumu „Ančių dainos“. Sovietinio rėžimo nebėra, tačiau, snobiškumas, miesčioniškumas, nauji socialiniai skauduliai tapo dar vienu įkvėpimo šaltiniu, A. Kaušpėdo dėka įkūnytu sarkastiškuose, drąsiuose ir atviruose tekstuose. Šis albumas tapo sėkmingiausiu visoje grupės istorijoje, o kolkas naujausias „Anties“ kūrinys – muzikinė utopija „Zuikis Pleibojus“, kurioje, kaip visada, pagrindinį vaidmenį atlieka grupės siela Algirdas Kaušpėdas.

Šv entiniame koncerte kauniečiai galės išgirsti tiek naujas, tiek senesnes „Anties“ dainas ir kartu prisiminti tą puikų jausmą, kai svarbiausi ir geriausi pokyčiai, rodos, čia pat – tereikia pažvelgti į pasaulį su krisleliu humoro.

Kada: kovo 11 d. 18 val.
Kur: Ryšių istorijos muziejaus salė, Kaunas
Bilietai visose TIKETA kasose


1
Meniu
įdėti sukurti priminimą
sąrašas sugrįžti į temų sąrašą
Statistika
Viso žinučių 1 iš 1
Viso pamatė 2780
Dabar prisijungę
Įdomybės
Daugeliui kūrėju emusic.lt tapo žingsniu į priekį ir savos kūrybos viešo paskelbimo vieta. Šią progą emusic.lt kartu su leidybine kompanija „white2black“ pristato konkursą „emusic.lt kompiliacija“.
daugiau
Reklama
line
© 2002-2017 www.emusic.lt - visos kūrinių autorinės teisės priklauso kūrinių autoriams!